با توجه به تنوع بسیار زیاد تکنیک های زیباسازی ناخن ها، بسیاری از خانم ها تفاوت این تکنیک ها باهم را نمیدانند. به همین دلیل قبل از شروع آموزش لمینت ناخن نگاه کوتاهی به تفاوت بین لمینت و ژل پالیش ناخن خواهیم داشت. ژل پالیش ناخن یکی از تکنیک های زیباسازی ناخن می باشد که در آن از لاک مخصوص استفاده شده و تیپ هیچ کاربردی ندارد.
لاک ژل ابتدا بر روی ناخن ها قرار میگیرد ولی به دلیل استفاده از متریال خاص در مواد تشکیل دهنده این لاک ها برخلاف لاک های معمولی برای خشک شدن احتیاج به دستگاه های مخصوصی به نام UV دارند. این در حالیست که برای لمینت ناخن از مواد متفاوتی استفاده شده و روند کار دارای جزئیات بیشتری است. در لمینت مواد مخصوص روی صدف ناخن قرار گرفته و در آن از تیپ استفاده نمیشود. از دیگر تفاوت های لمینت ناخن و ژل پالیش می توان به ترمیم و نحوه ریمو کردن آنها اشاره کرد.
لمینت به دلیل نوع مواد و نحوه اجرای آنها قابل ترمیم بوده است اما ژل پالیش ناخن قابل ترمیم نبوده و باید کاملا ریموو شده، تمدید شود و مجدد تمام مراحل از ابتدا انجام شود.
تهیه ابزار و مواد لمینت ناخن
به عنوان اولین مرحله لازم است ابزار و مواد مورد نیاز برای لمینت تهیه شوند. با توجه به اینکه برای لمینت نیاز به زیرسازی و مانیکور وجود دارد، لذا بهتر است لیست زیر را همراه داشته باشید تا نتیجه بهتری از کار دریافت کنید:
- ست مانیکور مثل عقب زن، نیپر یا قیچی مانیکور
- سوهان برقی و دستی و کاغذی نرم
- سر سوهان اشکی و استوانه ای
- ضد قارچ
- بیس کات ژل
- تاپ شاین
- روغن کوتیکول
- مواد لمینت
آموزش زیر سازی ناخن قبل از لمینت
پس از آماده کردن وسایل و ابزارها، زیر سازی باید انجام شود. در مرحله زیر سازی با کمک ابزارهای مانیکور لایه های کوتیکول اطراف صدف ناخن باید کاملا جدا و بریده شوند. این مرحله را با دقت انجام دهید تا به پوست اطراف ناخن آسیب وارد نشود. سپس سطح روی صدف را با سوهان کاغذی نرم کاملا صاف کنید تا برجستگی ها و شیار روی آن از بین برود. در مرحله بعد باید از مواد ضد قارچ استفاده کنید تا از عفونت و رشد قارچ روی ناخن پس از لمینت جلوگیری شود.
انواع لمینت ناخن
با توجه به نوع موادی که برای لمینت ناخن استفاده میشود میتوان این مواد را به ۲ دسته تقسیم بندی کرد. از رایج ترین مواد برای لمینت ناخن میتوان به گزینه های زیر اشاره داشت:
- آموزش لمینت ناخن با رابر بیس
- آموزش لمینت ناخن با مونو ژل
آموزش لمینت ناخن با رابر بیس
رابر بیس به مواد ژله ای با غلظت نسبتا بالا گفته میشود که خاصیت پلاستیکی و ارتجاعی داشته و به همین دلیل از شکستگی ناخن جلوگیری می کنند. این مواد شبیه به لاک ژل هستند و تفاوت اصلی در فرمول ساخت، غلظت و میزان انعطاف پذیری آنها است. پس از لمینت ناخن با رابر بیس، به دلیل خاصیت الاستیکی بالا ناخن ها در عین ظرافت مقاوم تر میشوند. از دیگر ویژگی های لمینت می توان به ریمو آسان آن اشاره کرد. کافیست ناخن های دارای مواد لمینت را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون استون قرار دهید تا براحتی این مواد از سطح ناخن جدا شوند.
آموزش لمینت ناخن با مونو ژل
یکی از بهترین مواد مورد استفاده برای لمینت ناخن، مونو ژل ها می باشد. با توجه به اینکه مونوژل ها موادی ژلی و با غلظت بسیار زیاد هستند به همین دلیل انعطاف پذیری بالایی دارند. علاوه براین، این مواد مقاومت بالایی داشته و براحتی می توان چند لایه از آن را روی صدف طبیعی ناخن قرار داد. به طور خلاصه مراحل آموزش لمینت ناخن با مونو ژل به صورت زیر می باشد:
- کوتیکول و پوست اضافه اطراف ناخن را با عقب زن و نیپر جدا کنید.
- با سوهان کاغذی روی صدف را کمی خط و خش در حد از بین بردن چربیه روی ناخن ایجاد میکنیم.
- یک لایه از مواد ضد قارچ روی صدف ناخن بزنید.
- یک لایه نازک بیس کت روی ناخن بزنید و 30 ثانیه ناخن را زیر اشعه UV قرار دهید.
- پس از خشک شدن بیس کت، یک لایه نازک از مواد مونو ژل را روی ناخن بکشید و حدود 60 ثانیه آن را زیر اشعه UV قرار دهید.
- یک لایه ضخیم تر از مواد مونو ژل را روی ناخن بکشید و مجدد با دستگاه UV آنرا خشک کنید.
- اگر ناهواری روی سطح ناخن وجود دارد آنها را با سوهان کاغذی نرم صاف کنید.
- یک لایه تاپ شاین روی ناخن بکشید و مجدد به مدت 30 ثانیه در دستگاه UV قرار دهید.
علت کنده شدن لمینت ناخن
لمینت یک کاور است که سطح ناخن را می پوشاند و مانند دیگر روش های کاشت ناخن، بلند نیست و دقیقا فرم طبیعی ناخن را حفظ می کند. به دلیل زیبا و طبیعی بودن لمینت ناخن طرفداران زیادی دارد. آموزش لمینت ناخن از این جهت تقاضای زیادی دارد که سطح ناخن را صاف و یکدست شده و با مواد مغذی و معدنی و ویتامین ها تغذیه می شود. لمینت به شکل یک خمیر استفاده می شود که یه لایه نازک از آن بر روی ناخن قرار گرفته و تمام سطح ناخن را پوشش می دهد به شیوه ای که در نهایت مانند یک ناخن طبیعی دیده می شود.
بعضی از افرادی که لمینت ناخن انجام می دهند با مشکلاتی روبرو می شوند. از مواردی که چه آرایشگران و چه مشتریان از آن شکایت دارند کنده شدن و ترک خوردن لمینت است. این مشکلات می تواند به چند مورد بستگی داشته باشد که در ادامه توضیح داده خواهد شد. در این از آموزش لمینت ناخن می خواهیم مشکلاتی که برای آن وجود دارد را مورد بررسی قرار دهیم. در صورتی که ناخن کار شما حرفه ای نباشد و تجربه زیادی در انجام کار نداشته باشد ممکن است عمر لمینت ناخن بسیار کوتاه باشد و کنده شود یا ترک بخورد، بنابراین آموزش لمینت ناخن به صورت حرفه ای و دقیق بسیار حائز اهمیت است. دلایل دیگری برای کنده شدن و ترک خوردن لمینت ناخن وجود دارد که به مشتری بر می گردد. ممکن است مشتری مراقبت های بعد از لمینت را به درستی انجام نداده باشد و این مشکلات به وجود بیایند. در صورتی که ناخن کار موارد مربوط به زیرسازی و پرایمر و مواد گذاری را به درستی
انجام نداده باشد این مشکلات ممکن است پیش بیاید. اولین موردی که در دوره آموزش لمینت ناخن یاد خواهید گرفت زیرسازی و آماده سازی ناخن است تا لمینت به درستی بر روی آن جای بگیرد. در آموزش لمینت ناخن باید به این مسئله اهمیت زیادی داده شود، زیرا در صورتی که زیرسازی ناخن به درستی انجام نشود ممکن است لمینت دچار هواگرفتگی شده و بعد از مدت کوتاهی یا ترک بخورد یا بیفتد. این مسئله می تواند تمام اعتبار ناخن کار را زیر سوال ببرد. بنابراین در آموزش لمینت ناخن بسیار دقت کنید تا مراحل زیرسازی را به درستی یاد بگیرید.
مربی شما در آموزش لمینت ناخن، حتما به پرایمر اشاره خواهد کرد. پرایمر یک مرحله آسان اما مهم است تا کیفیت لمینت به خوبی حفظ شود. مواد لمینت حالت چسبندگی ندارند که کاملا به ناخن بچسبد، برای این کار از پرایمر استفاده می شود تا این چسبندگی را ایجاد کند. در صورتی که این مرحله از آموزش لمینت ناخن را نادیده بگیرید، با ترک خوردن و افتادن ناخن اعتبار سالن زیبایی شما زیر سوال می رود. قرار دادن مواد بر روی ناخن مهم ترین مرحله آموزش لمینت ناخن است که باید به آن دقت کنید.
هرگونه اشکال و ایراد در مرحله مواد گذاری می توانند لمینت را دچار ترک خوردگی کند یا به طور کامل از ناخن جدا شود. اگر می خواهید یک ناخن کار حرفه ای باشید باید مراحل آموزش لمینت ناخن را به درستی یاد بگیرید و در رعایت نکات و جزئیات سهل انگاری نکنید. همانقدر که آموزش لمینت ناخن برای ناخن کار اهمیت دارد، مراقبت از ناخن نیز برای مشتری اهمیت دارد. لمینت ناخن به مراقبت و رسیدگی احتیاج دارد تا عمر مفید زیادی داشته باشد. در صورتی که بعد از انجام لمینت ناخن، کارهای منزل را بدون استفاده از دستکش انجام دهید، به بافت لمینت آسیب وارد می کنید و به زودی دچار ترک خوردگی یا افتادن آن می شود. سعی کنید از استخر و جکوزی به وفور استفاده نکنید. از ضربه شدید و محکم به ناخن ها دوری کنید و به طور کلی از انجام کارهای سختی که ممکن است به لمینت آسیب برساند دوری کنید.
آموزش نحوه گذاشتن مواد لمینت روی ناخن
- مهم ترین گام در آموزش لمینت ناخن، مواد گذاری می باشد که باید به صورت چند مرحله ای انجام شود. ابتدا یک لایه بیس کت روی صدف ناخن بزنید. برای خشک شدن این مواد باید از دستگاه UV استفاده شود. ناخن باید به مدت 30 ثانیه زیر اشعه UV قرار گیرد تا بیس کت خشک شود.
- پس از خشک شدن بیس کت، مواد لمینت که شبیه به لاک می باشد باید روی صدف ناخن قرار گیرد. با دقت یک لایه نازک از مواد لمینت را روی صدف ناخن بزنید. توجه کنید که تمام سطح ناخن صاف و یکدست باشد تا نتیجه کار طبیعی جلوه دهد. سپس ناخن را 60 ثانیه زیر دستگاه UV قرار دهید تا خشک شود.
- برای لایه دوم مقدار بیشتری از مواد لمینت را روی ناخن بکشید. دقت کنید که مواد به گوشه های ناخن سرازیر نشود. اگر مواد در گوشه های ناخن سرازیر شد قبل از قرار دادن ناخن در دستگاه UV آنرا تمیز کنید.
- همزمان با قرار دادن مواد لمینت روی ناخن میتوانید با نوک یک قلم طراحی ظریف مواد را روی تمام قسمت ها به نسبت مساوی پخش کنید و برای ایجاد قوس طبیعی روی ناخن دست را برای چند ثانیه برعکس نگه دارید. با نوک قلم گوشه های صدف ناخن را حالت دهید تا زیباتر شود. سپس 60 ثانیه ناخن ها را در دستگاه UV قرار دهید.
توجه داشته باشید که در تکنیک لمینت باید ناخن هارا یکی یکی مواد گذاری کنید و بعد از خشک شدن یک انگشت انگشت بعدی را مواد گذاری کنید و خشک کنید.
عوارض لمینت ناخن
در حالت کلی میتوان گفت لمینت عوارض جدی ایجاد نمی کند و تا حد زیادی به نحوه اجرای کار و تخصص ناخن کار بستگی دارد. علیرغم مزایای متعدد آن، استفاده مداوم از اشعه UV می تواند به مرور مشکلاتی را برای بدن ایجاد کند. علاوه براین، استفاده مداوم از مواد لمینت به صدف طبیعی ناخن ها آسیب وارد نموده و امکان رشد قارچ و عفونت و نازک شدن صدف وجود دارد.
آموزش ترمیم لمینت ناخن
از مهم ترین ویژگی ها و مزایای لمینت ناخن میتوان به قابل ترمیم بودن آن اشاره کرد. در حالت کلی تا ۳ مرتبه میتوان لمینت را ترمیم کرد و بعد از آن بهتر است جداسازی انجام شود. آموزش ترمیم لمینت ناخن به صورت زیر می باشد:
- ابتدا با استفاده از سوهان های مخصوص از جمله سرسوهان الماسه مخروطی و استوانه گرد تمام لاک ژل روی ناخن را بتراشید.
- سوهان کشی و تراشیدن ناخن را تا مرحله ای ادامه دهید که ضخامت لمینت کم شود. پس از رسیدن به خط ترمیم دیگر نیاز به تراشیدن نیست.
- لایه های کوتیکول و پوست اطراف ناخن را با نیپر و عقب زن جدا کنید.
- روی سطح ناخن چند خراش جزئی ایجاد و مواد ضد قارچ را روی آن قرار دهید. سپس یک لایه بیس کات بزنید و با اشعه UV آن را خشک کنید. حدود 40 تا 60 ثانیه برای خشک شدن این مواد کافی بوده و به برند آن بستگی دارد.
- ابتدا یک لایه نازک از مواد لمینت را روی ناخن بگذارید و با اشعه UV خشک کنید.
- لایه دوم از مواد را روی ناخن بزنید و مجدد با UV خشک کنید.
- یک لایه تاپ شاین یا لاک ژل را در آخرین مرحله می توانید برای ایجاد جلوه بهتر در ناخن ها استفاده کنید.
مزایای لمینت ناخن
با توجه به نوع مواد استفاده شده برای لمینت و نحوه اجرای آن چند مزیت مهم را می توان از این تکنیک بدست آورد که عبارتند از:
- مواد استفاده شده بر روی صدف ناخن باعث افزایش استحکام و جلوگیری از شکستن آنها میشود.
- به دلیل عدم استفاده از تیپ و لایه های جانبی در زیر مواد لمینت، امکان رشد قارچ و عفونت در این روش کمتر از کاشت ناخن می باشد.
- به دلیل عدم افزایش قد ناخن، نتیجه کار بسیار طبیعی می باشد.
- لمینت قابل ترمیم بوده و جداسازی مواد آن از روی صدف ناخن ها بسیار آسان است.
نظرات کاربران